Plusklas: Voor het eerst Mahjonglessen op basisscholen

Info februari 2019
25 januari 2019
Info maart 2019
22 februari 2019

Plusklas: Voor het eerst Mahjonglessen op basisscholen

Twee basisscholen, IKC De Schelf uit ’s Gravendeel en CBS De Schelp uit Puttershoek, hebben Mahjonglessen gevolgd. Ze zijn gestart na de herfstvakantie. De Mahjonglessen zijn gegeven door twee mensen van Mahjongclub Tsumo, Janco en Regina. De leerlingen hebben acht lessen van de basiscursus gevolgd. Na de lessen hebben de kinderen een diploma gekregen.

Mahjong komt uit China en het is een denkspel. De kinderen uit de Plusklas van de twee basisscholen zijn de eerste scholen in Nederland die Mahjonglessen hebben gevolgd! De plusklas is een groep waar kinderen die in alle vakken hoge A of B scoren halen bij de cito iets extra’s kunnen doen. En op 25 januari wordt er op De Schelf een toernooi georganiseerd waar de twee scholen aan mee doen.

In het begin was het een echte uitdaging om te begrijpen hoe het moest. Vooral de puntentelling was moeilijk te begrijpen. Maar met een Chinees armbandje dat ze hebben gekregen en de duidelijke uitleg zijn we helemaal klaar voor het toernooi. Ze vonden het super leuk en bedanken Janco en Regina voor deze super leuke en leerzame Mahjonglessen.

Geschreven door: Nikki van Deelen

error: Onze inhoud is beveiligd!