Basisschool

Basisschool

Openbare Basisschool De Schelf

Basisschool de Schelf is een openbare school, hetgeen betekent dat de school bestemd is voor alle kinderen, ongeacht hun levensbeschouwelijke of culturele achtergrond, maatschappelijke positie en opvattingen van hun ouders/verzorgers.

 

IKC De Schelf: goed voor elkaar!

Werkend vanuit onze missie “Goed voor elkaar” hebben we op IKC De Schelf de vier grote waarden van ons schoolbestuur De Hoeksche School ‘vertaald’, zodat ze voor kinderen eenvoudiger te begrijpen zijn:

1. Netjes!  Wij ruimen op. Wij gaan netjes en zorgvuldig met elkaar en met andermans spullen om.

2. Aardig!  Wij zijn aardig voor elkaar en staan klaar voor elkaar. Wij gebruiken fatsoenlijke taal, ook als we boos zijn. Wij weten het verschil tussen pesten, plagen en een lolletje. Wij houden rekening met elkaar, want iedereen is anders.

3. Rustig!  Wij gedragen ons rustig in de klas, de gang en op het plein.

4. Samen!  Wij respecteren de ander en spelen en werken met elke klasgenoot. Wij sluiten niemand uit.

 

Op basis van onze waarden hebben wij gekozen voor de methode “Rots & Water” voor sociaal emotionele ontwikkeling.

Rots & Water is een psychofysieke training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Doel van het Rots & Water programma is het vergroten van de communicatie- en sociale vaardigheden en daardoor het welzijn bij kinderen en het voorkomen en/of verminderen van sociale problemen zoals pesten, conflicten, uitsluiting, meeloopgedrag en grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast is de preventieve werking van Rots & Water wetenschappelijk bewezen.

 

Hoe De Schelf het onderwijs verder vorm geeft, leggen wij graag uit in onze schoolgids. Natuurlijk bent u ook van harte welkom om hierover met ons in gesprek te gaan.

Schoolgids

In de schoolgids van IKC De Schelf kunt u lezen hoe wij onderwijs geven, hoe wij over kinderen denken, wat u van de school kunt verwachten en nog vele andere zaken.

Op pagina 1 van de schoolgids vindt u de inhoudsopgave.

Klik op de afbeelding om onze schoolgids te kunnen bekijken.

 
error: Onze inhoud is beveiligd!