Integraal kindcentrum

Integraal kindcentrum

Integraal kindcentrum

Vanaf 1 augustus 2018 op De Schelf. Alles onder één dak: dagopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.

Voor schooltijd

Vanaf 7:00uur kunnen de kinderen gebruik maken van het Integraal Kindcentrum, afgekort IKC.

Na schooltijd

Ook na schooltijd zijn de kinderen tot 19:00 van harte welkom op het IKC.

Activiteiten

Kinderen krijgen de ruimte en de mogelijkheid om zoveel mogelijk te ontdekken, in hun eentje of samen met leeftijdgenoten.

Integraal kindcentrum

Sinds 2018 is OBS de Schelf uitgebreid met een peuterspeelzaal, dagopvang en buitenschoolse opvang. Door het samenvoegen van kinderopvang en basisschool wordt dit ook wel een integraal kindcentrum (IKC) genoemd. De stichting voor kinderopvang en onderwijs in de Hoeksche Waard zijn samen verder gegaan onder de naam De Hoeksche School.

 

Ons integraal kindcentrum, geopend van 07:00 tot 19:00, is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar zij kunnen spelen, leren en zich verder kunnen ontwikkelen. Naast de verbeterde bereikbaarheid en alle faciliteiten onder één dak, is het een groot voordeel voor kinderen. Er is intensief contact tussen kinderopvang en onderwijs. Alle medewerkers werken gezamenlijk aan hetzelfde pedagogisch klimaat. 

 

Kinderen die gebruik maken van de kinderopvang en peuterspeelzaal zijn al bekend in het gebouw en met de leerkrachten van de basisschool, de overgang naar de basisschool is hierdoor minder groot. Kinderen die gebruik maken van de BSO blijven na schooltijd in het voor hun vertrouwde gebouw, waar ze met vriendjes kunnen spelen. Als ouder haalt u uw kinderen op één locatie op, een win-win situatie voor iedereen!

 

Het zou kunnen voorkomen dat u uw kind eenmalig op een maandag naar ons IKC wil brengen in plaats van op een dinsdag. Dit noemen wij ruildagen. Een belangrijk kenmerk van ons IKC is dat ruildagen bij ons kosteloos zijn. 
Een keertje wennen bij ons op het IKC? Ook dit is geheel gratis. Neem gerust contact met ons op.

error: Onze inhoud is beveiligd!