Gezondheidsonderzoek

 

De jeugdgezondheidszorg (JGZ) van Rivas/Careyn zet zich dagelijks in voor het screenen en begeleiden van de gezondheid, de groei en de ontwikkeling van alle kinderen in uw regio. Er worden gezondheidsonderzoeken gehouden om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van ziekten en problemen op latere leeftijd. 
Ook op de school van uw kind houden we deze gezondheidsonderzoeken, in groep 2 en in groep 7.

 

Vragenlijsten zijn onderdeel van deze onderzoeken. Vanaf 1 september 2017 heeft u als ouder(s) de mogelijkheid om met DigiD en SMS-code (conform wettelijke afspraken rondom privacy) in te loggen op de website van het ouderportaal (https://ouderportaal.jgz-rivascareyn.nl/#!/home). Hiermee krijgt u toegang tot de digitale vragenlijst van de JGZ. Zo bent u mede verantwoordelijk voor het vullen van het dossier van uw kind.
Tevens kunt u in het ouderportaal de groei van uw kind bekijken, neem gerust eens een kijkje!

 

Het gezondheidsonderzoek voor kinderen in de leeftijd van 5-6 jaar bestaat uit verschillende onderdelen.

-       De JGZ assistente meet de lengte en het gewicht van uw kind en controleert het functioneren van de ogen en het gehoor.

-       Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de gezondheid van uw kind, vragen wij u de digitale vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen.
De antwoorden uit deze vragenlijst worden opgenomen in het digitaal dossier van uw kind en worden vertrouwelijk behandeld.

-       De leraar van uw kind wordt gevraagd om een observatielijst in te vullen.

-       Tot slot krijgen u en uw kind een afspraak bij de jeugdarts.

Het gezondheidsonderzoek voor kinderen in de leeftijd van 10-11 jaar bestaat uit verschillende onderdelen.

-       De JGZ assistente meet de lengte en het gewicht van het kind.
Indien nodig wordt de bloeddruk gemeten.

-       De leraar van uw kind wordt gevraagd om een observatielijst in te vullen.

-       Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de gezondheid van uw kind vragen wij u de digitale vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen.
De antwoorden uit deze vragenlijst worden opgenomen in het digitaal dossier van uw kind en worden vertrouwelijk behandeld.

-       De antwoorden, vragen en opmerkingen op de vragenlijst en de resultaten van de meting, kunnen aanleiding zijn om u en uw kind uit te nodigen voor een vervolgafspraak.

 

U kunt een informatie/instructie filmpje over de digitale vragenlijsten bekijken op:

www.careynjeugdengezin.nl/ouderportaal
of https://www.rivas.nl/jeugdgezondheidszorg/ouderportaal/


Zit uw kind dit schooljaar in groep 2 of in groep 7? Dan krijgt u vanzelf een uitnodiging voor het gezondheidsonderzoek.


Mocht u buiten de gezondheidsonderzoeken om vragen hebben over de groei, gezondheid, ontwikkeling of opvoeding van uw kind, staan wij uiteraard ook voor u klaar! Neem gerust contact op!

error: Onze inhoud is beveiligd!